Jan Janssen en andere wielerhelden van weleer bezoeken Rijk van Nijmegen

videoBEEK - In juni kwam hij hard ten val en liep hij een zware hersenschudding op. Toch staat Jan Janssen, Neerlands eerste Tourwinnaar, deze dinsdag bij het Beekse hotel ’t Spijker ‘gewoon’ klaar voor de start. Samen met een peloton vol krasse wielerknarren als Hennie Kuiper en Jo de Roo. Hun maandelijkse reünierit deed vandaag  het Rijk van Nijmegen aan.

,,Die valpartij? Ah jongen, die viel best mee. Ik probeer het nog net zo te doen als vroeger. Vallen, even met de kop schudden en dóór.” Janssen zegt het met een lach. Want hij beseft als geen ander dat zijn lichaam, vijftig jaar na zijn gouden Tour de France, brozer is geworden. ,,En ik moet toegeven: ik ben blij dat ik een helm droeg.” Dat was in Janssens top­jaren wel anders. Een gesponsord petje. Dat was in het peloton vaak de enige hoofdbescherming.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.