Jan Wassink, de ‘vriend’ van de burgemeester, op het pluche in Berg en Dal

MILLINGEN - Jan Wassink uit Millingen is beëdigd als lid van de carrousel (voorheen: commissie) in de gemeente Berg en Dal. Wassink neemt voor de partij Voor Berg en Dal plaats op het pluche. 

Burgemeester Mark Slinkman kondigde hem aan als 'mijn vriend’ Jan Wassink. Mijn vriend tussen aanhalingstekens, want de burgemeester kwam begin vorig jaar stevig in aanvaring met Wassink, toen die als inwoner van Millingen ageerde tegen een plan om het oorlogsmonument in Millingen te verplaatsen.

Ingezonden brief

Volledig scherm
© Thed Maas

Slinkman verweet Wassink, toen die in een ingezonden brief in het plaatselijke weekblad zich verzette tegen die verplaatsing, 'politiek uit het struikgewas’ te bedrijven en liet weten hem tijdens een gesprek de ‘oren met schuursponsjes te zullen wassen’.  Slinkman vond dat je niet middels ingezonden brieven communiceert.

Wassink reageerde onderkoeld: ‘De gemeente zegt ernaar te streven dat de burgers betrokkenheid tonen. Maar als je hier komt inspreken, dan word je zo weggezet.’

De vrede werd tijdens dat gesprek overigens weer getekend: uiteindelijk ging de verplaatsing van het oorlogsmonument niet door.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.