Volledig scherm
© David van Haren

Janus kukelt het vaakst bij drukste kraaiwedstrijd ooit in Grafwegen

GRAFWEGEN - In Grafwegen bij Groesbeek vond maandag weer de traditionele Hanenkraanwedstrijd plaats. Meer hanen dan ooit zorgden voor het ultieme paasgevoel.

Vanaf 09.30 uur konden de deelnemers van de Hanenkraaiwedstrijd in Grafwegen zich maandag aanmelden. En dat deden ze, massaal. 38 kwamen er maar liefst opdagen. Om 10.00 uur startte de wedstrijd op het zonovergoten terras van boscafé Merlijn, waar het voor de 15de keer traditioneel op tweede paasdag werd gehouden.

Voor wie geen haan had maar toch mee wilde doen, waren er lease-exemplaren. 10 van de 38 deelnemers kozen voor die optie. Per ronde was er plaats voor 7 hanen in een hok dat stond opgesteld voor een tafel met een driekoppige jury. Aan hen de schone taak om het aantal ‘slagen’, kraaien, te turven. Elke haan kreeg 8 minuten de tijd. Het volle terras keek vol spanning mee naar de verrichtingen van onder andere André Haanzes en Stille Willie, die zijn naam gelukkig geen eer aandeed.

20 keer kukelen

Winnaar werd uiteindelijk Janus van Koos de Bruin, hij kukelde 20 keer. Jeugdwinnaar werd Janne met zijn haan Johan, die 17 keer kraaide. Organisator Erik Weijers reikte nog een beker uit aan een deelneemster: ,,Als je de moed hebt om 3 jaar op rij te komen en je haan kraait geen enkele keer, dan heb je een aanmoedigingsprijs verdiend.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.