Volledig scherm
Rob Jetten (D66) is in de Tweede Kamer aan het woord tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Jetten nodigt Baudet uit mee naar Berg en Dal te gaan

UBBERGEN - Thierry Baudet is door Rob Jetten uitgenodigd mee naar de gemeente Berg en Dal te komen. Jetten wil dat Baudet daar een Syrisch gezin ontmoet, waar hijzelf eerder een gesprek mee voerde.

De uitnodiging kwam na een debat in de Tweede Kamer waarin Baudet voorstelde om alle Syrische vluchtelingen die in Nederland verblijven binnen nu en een jaar terug te sturen naar hun land omdat het daar nu veilig zou zijn. Daarmee zouden volgens Baudet, de leider van Forum voor Democratie, 40.000 huizen vrijkomen.

D66-voorman Jetten reageerde door te vertellen over zijn gesprek met het gezin in Berg en Dal 'dat met gevaar voor eigen leven is gevlucht'. Volgens Jetten is weliswaar IS verslagen, maar kun je er niet omheen dat Asad nog steeds aan de macht is in Syrië en er een dictatoriaal regime is. ,,Dat gezin heeft drie kinderen. Eén volgt nu een opleiding tot ICT’er, de tweede tot apothekersassistent en derde wil graag politieagent worden.” 

Geen profiteurs

Waarmee hij zich wil verzetten tegen het feit dat vluchtelingen worden afgezet als profiteurs. ,,Ze willen heel graag met u, meneer Baudet het gesprek aan. Om te vertellen hoe het was om met een rubberbootje de Middellandse zee over te steken.” En om te vertellen hoe ze in Nederland gastvrij zijn ontvangen en een bijdrage willen leveren aan de toekomst van het land, aldus Jetten.

Baudet werd kort voor de invitatie van Jetten door premier Rutte buitengesloten van een werkbezoek dat de premier met PVV-voorman Wilders wil gaan brengen aan een vrouw met een klein inkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.