Volledig scherm
Foto ter illustratie © Creative Commons

Jeugdkorfballers Ooij en Kekerdom komen samen uit in competitie

KEKERDOM - Jeugdteams van korfbalvereniging SVO uit Ooij en Klimop (Kekerdom/Leuth) komen sinds dit seizoen onder één vlag uit. Van een fusie is nog geen sprake. Maar de samenwerking op jeugdgebied kan wel het begin zijn van een hechtere vervlechting tussen beide clubs.

SVO en Klimop hebben met ingang van het huidige sportjaar een gezamenlijk F-, C- en A-team. Het eerste deel van het binnen- en buitenseizoen spelen zij hun wedstrijden op SVO-terrein. In het tweede deel vinden de duels plaats bij Klimop. De trainingen zijn afwisselend in Ooij en Kekerdom.

Klimop zou dit seizoen alleen beschikken over jeugdspelers voor F, C en A, maar bleek moeite te hebben volwaardige teams op de been te brengen. Zo waren er voor de F-lichting slechts twee speelstertjes. ,,Om toch te kunnen korfballen, hadden we rare bokkensprongen moeten maken”, verklaart voorzitster Annelies Zegers. ,,Dan moet je meiden van tien bij wijze van spreken in één elftal zetten met dames van vijftien. Op die leeftijd is dat verschil heel groot. Dat komt het sportplezier niet ten goede. Daarom zijn we heel blij met de samenwerking die we met SVO zijn gestart.”

Ontstaan aan keukentafel

Quote

Wij vinden dat je elkaar als buurvereni­gin­gen in de polder moet helpen waar dat kan

Stephanie Wolf, bestuurslid SVO

Ze vervolgt: ,,De samenwerking kwam op een spontane manier tot stand toen we aan de keukentafel de ontwikkelingen bij beide verenigingen bespraken. De clubs kenden elkaar al doordat we veel samen optrekken op het gebied van scheidsrechters en vertrouwenspersonen. Dit is een logische vervolgstap.”

SVO is een vereniging met ruim honderd leden en jeugdteams in alle leeftijdscategorieën. De Ooijse club kan zichzelf nog prima redden en lijkt minder belang bij samenwerking te hebben dan het kleine Klimop. ,,Maar wij vinden dat je elkaar als buurverenigingen in de polder moet helpen waar dat kan”, zegt SVO-bestuurslid Stephanie Wolf. ,,Bovendien heeft SVO sportieve ambities. We willen hogerop met onze A-jeugd en selectie. Als de vijver van korfbalsters waaruit je kunt vissen door een samenwerking groter wordt, is dat met het oog op die ambities mooi meegenomen.”

Regionale trend

De combinatie tussen SVO en Klimop volgt een regionale trend. Eerder sloegen de jeugdafdelingen van voetbalclubs SVO en VVLK (Leuth-Kekerdom) de handen al ineen. In Millingen fuseerden eind vorige eeuw de voetbalclubs MVV’18 en Concordia’34. Zover zal het bij de korfbalsamenwerking tussen Kekerdom en Ooij vooralsnog niet komen. ,,Maar”, stellen zowel Zegers als Wolf, ,,wij sluiten niets uit.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.