Volledig scherm
Joanneke Kruijsen komt nog eenmaal thuis, in Berg en Dal. © Flip Franssen

Joanneke komt voor de laatste keer thuis in Berg en Dal

BERG EN DAL - Ze groeide op aan de Stollenbergweg in Berg en Dal. Genoot er van het bos daar op de heuvelrug. Woensdag kwam ze voor de laatste keer thuis. Om afscheid te nemen. Joanneke Kruijsen (1969) - ze woont in het Schotse Huntly - is ernstig ziek.

Zo ziek dat vorige week haar ouders Joop en Josje Kruijsen hals-over-kop naar Huntly vlogen nadat de huisarts alarm sloeg. Joanneke krabbelde echter weer op. Zodat ze dinsdag om 7.30 uur in Huntly opgehaald kon worden door Kees Veldboer uit Rotterdam, oprichter van de Stichting Ambulance Wens en vrijwilligster Ingrid van Brink uit Duiven, die als verpleegkundige onder meer in het Nijmeegse CWZ werkt.

'Soort medicijn'
"Ik wilde heel graag nog een keer naar Nederland”, aldus Joanneke, die sinds 3 jaar aan een zeldzame vorm van darmkanker lijdt. "Eigenlijk kon dat niet meer. Maar de Stichting Ambulance Wens heeft het mogelijk gemaakt. Zonder hen had ik de reis niet gemaakt. Daar krijg je energie van: dat is ook een soort medicijn."

Dierbaar
Joanneke Kruijsen wil deze week, als haar conditie het toelaat, nog een keer door Berg en Dal en Nijmegen rijden. Langs het Canisius College en Mater Dei waar ze op school zat: langs ander plekjes - ze trouwde in Nijmegen - die haar dierbaar zijn.

Nog één keer met de rolstoel het bos in: samen met haar echtgenoot Donald en hun zoontje Gordon (5) nog een keer het bomenlaantje naar de Boterberg zien.

Lees een uitgebreid interview met Joanneke in De Gelderlander van donderdag 25 februari, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.