Berg en Dal wil meer tiny houses voor jongeren gaan bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berg en Dal wil meer tiny houses voor jongeren gaan bouwen. © Henriette Guest

Jongeren komen niet aan een woning:
Berg en Dal wil meer tiny houses

GROESBEEK - Met meer tiny houses en het splitsen van huizen wil de Berg en Dalse politiek de druk op de woningmarkt verlichten. Want die druk is groot: voor starters en ouderen die kleiner willen gaan wonen zijn er nauwelijks betaalbare huizen. Tijdens een politieke bijeenkomst recent in het gemeentehuis werd zelfs gesuggereerd om recreatiewoningen tijdelijk vrij te stellen om de nood te lenigen.

,,Er is behoefte aan woningen en de politiek heeft gevraagd om een actieplan”, aldus wethouder Nelson Verheul (GroenLinks). ,,We gingen ervan uit dat we tot 2029 700 woningen zouden moeten: op basis van recente gegevens blijken dat er 500 meer te moeten zijn. De vraag is nu ook: wat willen we? Inbreiding (lege plekken in de dorpen opvullen) of uitbreiding (nieuwe wijken tegen de dorpen aanbouwen)?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gemeentehuis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    Gemeente­huis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    GROESBEEK - Het gemeentehuis van Berg en Dal in Groesbeek wordt donderdagavond in groen licht gezet. ,,De kleur van hoop in coronatijden.” Als het aan initiatiefnemer William Bach ligt, volgen andere gemeenten in Nederland dat voorbeeld. Bach is eigenaar van Switch Geluidverhuur en Verkoop uit Groesbeek en wil met zijn actie mensen een hart onder de riem steken. ,,Het zou toch mooi zijn als dit landelijk navolging krijgt. Je kunt met kleur een heel basic statement maken.”

Nijmegen e.o.