Berg en Dal wil meer tiny houses voor jongeren gaan bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berg en Dal wil meer tiny houses voor jongeren gaan bouwen. © Henriette Guest

Jongeren komen niet aan een woning:
Berg en Dal wil meer tiny houses

GROESBEEK - Met meer tiny houses en het splitsen van huizen wil de Berg en Dalse politiek de druk op de woningmarkt verlichten. Want die druk is groot: voor starters en ouderen die kleiner willen gaan wonen zijn er nauwelijks betaalbare huizen. Tijdens een politieke bijeenkomst recent in het gemeentehuis werd zelfs gesuggereerd om recreatiewoningen tijdelijk vrij te stellen om de nood te lenigen.

9 reacties

 • A. Schop

  2 jaar geleden
  Wat een dedain, allemachtig.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Met jouw 'visie' is er voor jouw en alle andere kinderen hier steeds minder kans op een leuk huisje in een aangename woonomgeving. Een somber en weinig aanlokkend perspectief in mijn ogen.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Die zijn, net als stacaravans, handig op plekken waar geen ruimte is voor iets groters. Maar voor de woningnood zullen die niet het verschil maken, dan heb je meer aan een stel leuke (toren)flats.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Eerst de ouderen aan kleinere woonruimte helpen is slimmer dan andere plannen, want maakt andere plannen deels overbodig.
 • Gerrit

  2 jaar geleden
  Nou Anne, over mijn visie hoef je geen zorgen te maken, die is heel realistisch, ik heb namelijk niet de illusie dat wij in Nederland het probleem van 7,5 miljard mensen op kunnen lossen, en daar heb ik idd al voldoende boeken over gelezen, maar bedankt voor de tip.

Nijmegen e.o.