Volledig scherm
Kaarten in plaats van voetballen op het hoofdveld bij De Treffers. Wel in een tent. © Joop Verstraaten

Kaartje leggen op het hoofdveld van De Treffers

GROESBEEK - Het was een bijzonder tafereel. Het hoofdveld van De Treffers was zondag voor één dag niet het decor van 22 voetballers, maar van ruim 100 kaarters. De Groesbeekse club viert, verspreid over het jaar, zijn 100-jarig bestaan met activiteiten. Begin dit jaar werd het Elftal van de Eeuw gekozen, gisteren was er een Jubileumkaarttoernooi. 

,,We hadden in de loop van de week nog net geen honderd inschrijvingen", zegt Marco Schoofs van De Treffers.  ,,We hebben er nog eens extra aan getrokken om meer deelnemers te krijgen. We vonden het een mooi getal: honderd kaarters in het jaar dat we honderd jaar bestaan.” De opbrengst gaat naar Stichting Kindervakantiewerk Groesbeek. 

‘Slechts een voorproefje’

Het kaarttoernooi was slechts een voorproefje van de festiviteiten die De Treffers binnenkort houdt. Tussen 14 juni en 23 juni is Sportpark Zuid het decor van een feestweek.

Die begint met de Crazy Kickoff Party voor de Groesbeekse jeugd. Ook is er in die week onder meer een familiedag, waarop het Elftal van de Eeuw aantreedt, en zijn er feestavonden. Later dit jaar volgt nog een reünie en is er in het Nationaal Bevrijdingsmuseum - straks Vrijheidsmuseum - een expositie over honderd jaar De Treffers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.