De kantine van Achilles. Kan het jubileumfeest hier plaatsvinden?
Volledig scherm
De kantine van Achilles. Kan het jubileumfeest hier plaatsvinden? © Paul Rapp

Kan jubileumfeest Achilles '29 wel doorgaan op sportpark? Rechter beslist

ARNHEM -  Komende vrijdag dient er een kort geding voor de rechter in Arnhem over het jubileumfeest van de Groesbeekse voetbalclub Achilles’29. De club bestaat 90 jaar en wil dat op 14 december vieren in de kantine op sportpark De Heikant.

Volgens voorzitter Pjotr van der Horst is het geding aangespannen door de familie Derks. Achilles staat op voet van oorlog met de familie, die eigenaar van de grond onder het sportpark is en de hoofdpoort op slot heeft gedaan. 

De familie vindt dat Achilles geen recht meer heeft om op het sportpark te komen. Achilles vindt van wel en zou zijn gasten desnoods via een weggetje achterom naar de kantine willen laten komen om het jubileum mee te vieren.

Spoedeisend

De familie Derks bevestigt dat er vrijdag een kort geding is maar wil op dit moment geen verder commentaar geven. Van der Horst zegt dat het ‘onder meer om het jubileum gaat'. 

Mocht de familie Derks gelijk krijgen van de rechter, dan zal Achilles moeten uitwijken met het jubileumfeest. Van der Horst: ,,Ik weet niet wat we dan doen. Eerst maar eens kijken of de rechter deze zaak spoedeisend genoeg vindt voor een kort geding."

Nijmegen e.o.