Kat springt zelf uit boom voordat brandweer het dier kan bevrijden

BEEK - Een kat is vanmiddag door de brandweer met een hoogwerker uit een boom gehaald in Beek. Buurtbewoners waren 's ochtends al begonnen met pogingen om het dier te bevrijden uit zijn benarde positie aan de  Roerdompstraat.

Maar het dier klom steeds hoger in de boom zodat ladders geen uitkomst meer konden bieden. 

Vanaf de Roerdompstraat kon de brandweer niet in het bosperceel komen dus moest het gebeuren van het fietspad langs de Rijksweg in Beek. De kat bleek intussen bijna het topje van een boom bereikt te hebben, naar schatting zo’n twaalf meter hoog.

Toen de redder in de hoogwerker de kat wilde pakken, viel het dier. Toen hij de grond raakte, zette de kat het op een lopen. Het beestje heeft zijn avontuur uiteindelijk toch niet overleefd. Eenmaal thuis legde de kat toch het loodje. Een dierenarts vermoedt dat een bij de val opgelopen klaplong hem fataal is geworden.

Volledig scherm
De brandweer zet een hoogwerker in om een kat uit de boom te halen in Beek. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.