De zandzuiger in de Millingerwaard, die nog tot eind van het jaar in bedrijf blijft. Dan moet de inrichting van het natuurgebied annex waterbergingsterrein helemaal zijn afgerond.
Volledig scherm
PREMIUM
De zandzuiger in de Millingerwaard, die nog tot eind van het jaar in bedrijf blijft. Dan moet de inrichting van het natuurgebied annex waterbergingsterrein helemaal zijn afgerond. © Ton Rutten

Kekerdom ergert zich aan huidige natuurontwikkeling in Millingerwaard

KEKERDOM - Inwoners van Kekerdom ergeren zich aan de huidige natuurontwikkeling in de Millingerwaard, hun achtertuin. In een stukje tekst van Kekerdommer Barry van Heumen op Facebook komen oude frustraties naar boven. 

2 reacties

  • Peter van de Pavert

    1 jaar geleden
    Ben het in principe met Bert eens, wij waren in het verleden ‘ overstroomgebied’ en nu gewoon een ordinair businesscase verdienmodel voor milieu-burootjes, Staatsbosbeheer en compensatiemogelijkheid voor de Provincie met zijn natura 2000. Als je hier geboren en getogen bent zie je dat het gebied overstresst is en geen moment de mogelijkheid krijgt om te herstellen. Als ik bv de bever was zou ik de kortgedingrechter vragen om vonnis.
  • bert cornelissen

    1 jaar geleden
    nou ja natuurontwikkeling is het niet echt he. Het is zand verkopen en een nevengeul aanleggen hoofdzakelijk voor ruimte voor de rivier tijdens de overstromingen zodat ook het westen het drooghoud bij springvloed. Veiligheid voor alles. Maar het is gewoon ordinair bussiness met grondstoffen.

Nijmegen e.o.