Kerst is voor Geertje en Arnold uit Millingen al begonnen met enorm diorama

videoMILLINGEN - Vraag in Millingen naar ‘het met kerst zo mooi versierde huis’ en iedereen stuurt je naar de Rijndijk 40. Naar het huis van Geertje en Arnold Gerritzen (66). Ze zijn alweer weken bezig om hun woning-en-tuin om te toveren in één groot kerstfeest.

Volledig scherm
Geerte en Arnold zijn in oktober al begonnen met de kerst. © Theo Peeters

Voor de 17e keer, weet Geertje precies, want ze zijn ermee begonnen toen kleindochter Dionne geboren werd. En die is 18. Het had dus eigenlijk voor het 18e jaar op rij moeten zijn, maar vorig jaar moesten Geertje en Arnold verstek laten gaan. Arnold had last van een ontsteking: lag zelfs in het ziekenhuis, zonder dat de artsen de oorzaak konden vinden.

Hun verzameling  bestaat uit meer dan duizend stukken. Een pratende kerstman heet je - 'hohoho, Merry Christmas’ - welkom bij de deur: er is een ijsbaan met bewegende schaatsers erop: de brandweer blust een woningbrand: Sinterklaas met zijn pieterbazen staan ook ergens in het landschap opgesteld  en skiërs laten zich met een stoeltjeslift-op-schaal naar boven brengen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.