Volledig scherm
Kimo Beenhakkers (11): rijden als een slak. © Joop Verstraaten

Kinderen Groesbeek maken zelf verkeersborden: rij als een slak

GROESBEEK – 21 kinderen uit de Groesbeekse wijk Sionsheuvel zijn woensdagmiddag druk in de weer geweest in Voorzieningenhart (dorpshuis) Op De Heuvel om zelf verkeersborden te tekenen met als doel de automobilisten te waarschuwen voor te hoge snelheid op de Heselenberg. 

In deze kinderrijke buurt wordt veel te hard gereden aldus de kinderen en hun ouders, die met regelmaat hun hart vasthouden. De KinderActiviteitenClub die elke woensdagmiddag iets voor de kinderen uit de wijk Sionsheuvel organiseert had daarom een tekenwedstrijd op touw gezet voor kinderen van 4 tot 12 jaar om alternatieve verkeersborden te tekenen.

Volledig scherm
De kinderen bij hun zelfgemaakte verkeersborden. © Joop Verstraaten
Volledig scherm
Fleur Eickelmann (7): 'Je mag maar 30'. © Joop Verstraaten

De gemeente Berg en Dal vindt het zo’n goed idee dat ze heeft besloten om van de vier beste tekeningen echte verkeersborden te maken die op de Heselenberg geplaatst zullen gaan worden. 

Volledig scherm
Wiktoria Zakrzewska (11): Konijn kijkt toe. © Joop Verstraaten

De jury werd gevormd door Frank Hermsen, manager van Op De Heuvel en verkeersambtenaar Davy Beumer. Zij kozen vier tekeningen uit. Volgens Beumer heeft een kindvriendelijk verkeersbord meer impact op de automobilisten dan de reguliere verkeersborden.

Volledig scherm
Nuca Binnenhei (5): Pas op voor kinderen. Foto's Joop Verstraaten © Joop Verstraaten

,Het was een moeilijke keuze', liet de jury weten, ‘want alle kinderen hebben goed hun best gedaan.’ Alle tekeningen zullen de komende tijd te bewonderen zijn in het Voorzieningenhart aan de Ericastraat 34 in Groesbeek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.