Volledig scherm
Maarten en Katrine Huijbers in hun boerderij aan de Thornsestraat. © Theo Peeters

‘Kleinste dorp van het land’ door grens 100 inwoners, misschien wel dankzij deze familie

PERSINGEN - Persingen staat bekend als ‘het kleinste dorp van ons land’. Uit gemeentecijfers blijkt nu dat het dorp vorig jaar de magische grens van honderd inwoners doorbrak. Het groeide van 99 naar 102 mensen. Het zou zomaar kunnen dat Maarten en Katrine Huijbers en dochter Roos het verschil hebben gemaakt. 

Quote

Wij wonen verderop. Zeg maar in Persingen-Bui­ten.

Maarten en Katrine Huijbers

Ze verlieten Nijmegen en klussen nu al maanden in hun oude boerderij aan de Thornsestraat. ,,We wilden graag dichtbij de stad én lekker buiten wonen”, zegt Maarten Huijbers.

 ,,We vonden de omgeving hier altijd al prachtig, maar dat het Persingen is geworden is toeval. We vielen met onze neus in de boter. We waren nauwelijks verhuisd of er was een dorpsfeest. Konden we meteen met de meeste mensen kennismaken.” 

Bezoek wil op weg naar het nieuwe huis van de familie Huijbers nog wel eens verkeerd rijden. ,,Bij Persingen denkt bijna iedereen aan de woningen bij het kerkje, maar wij wonen verderop. Zeg maar in Persingen-Buiten.” 

Tot zondag sliepen ze in een container achter hun huis. Nu is de slaapkamer klaar. ,,Ik dacht vooraf: we zijn een jaar aan het klussen. Dat worden er twee. Prima toch?” 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.