Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem, ambtenaar uit de regio Nijmegen, kreeg als gevolg van zijn werk te maken met agressie en intimidatie. © Paul Rapp

‘Klootzakken, regelneukers, gevoellozen’: ambtenaar Willem is agressieve burgers zat en zoekt andere baan

Vloekend en tierend stond een man deze zomer aan hun voordeur. Alleen omdat ze ambtenaar zijn. Willem en Nadine zijn de agressie tegen hun beroepsgroep zat. Zij wisselde al van afdeling. Hij heeft nu zijn baan opgezegd. ,,Die man in de tuin, dat was de druppel.”

21 reacties

 • Marc van der Wee

  1 jaar geleden
  @Chris: U heeft hier zeker een punt. Maar er zijn ook -gelukkig heel weinig- ambtenaren die ronduit onbeschoft of agressief tegen burgers kunnen zijn. Mijn zus heeft in de thuiszorg gewerkt en een van haar ex-cliënten kreeg een brief van de gemeente, natuurlijk in ambtelijke taal. Zij belde met de gemeente en zei dat zij de inhoud van de brief niet helemaal begreep. Reactie van ambtenaar: Dan moet je maar leren lezen! En smeet de hoorn erop. En dat kan dus wel zomaar...
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Heb veel met ambtenaren en bestuurslui te maken… de meesten zitten hun tijd uit tot het pensioen (met nog goudgerande oude regelingen), geen ambitie en zeker geen zin om zich in nieuwe zaken te verdiepen. Niet bepaald een voorbeeld of stimulans voor de jonge garde. Eerder remmend en tegenwerkend. Er moet dringend een bezem door het woud aan onduidelijke overbodige regels, maar wieowie? Links wil alleen maar meer regels en uitzonderingen, rechts wil snijden en bezuinigen… dus nul verbetering.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Ik krijg steeds meer de indruk dat mensen wachten op een totale anarchie. Het recht van de sterkste en het recht van de grootste muil. Inderdaad, de individualisering neemt zo onderhand problematische vormen aan. Ikke, ikke, ikke. Het wordt de hoogste tijd dat links weer aan het roer komt te staan.
 • Jessica Berends

  1 jaar geleden
  Ambtenaren maken de regels niet. Ze kunnen zich er wel achter verschuilen als ze geen zin hebben om een stap harder lopen dan strikt noodzakelijk. Als je verandering wil, stem dan eens op andere partijen. Dat neemt niet weg dat het volkomen van de pot gerukt is om mensen die hun werk doen in de persoonlijke levenssfeer te bedreigen, als je het oneens bent. Als Nederland de politie niet had wegbezuinigd zou er snel iets aan te doen zijn.
 • Joyce van Beijnum

  1 jaar geleden
  Triest dat welwillende ambtenaren zich bedreigd voelen maar zo is het ook net zo triest dat burgers klem gezet worden door stupide regels die door die ambtenaren uitgevoerd moeten worden. De overheid en vooral ook lokaal met hun flutregels werken de machteloosheid van de burgers in de hand. Zowel burgers als uitvoerders met wel goede bedoeligen zijn hier helaas de dupe van.