Volledig scherm
PREMIUM
Coffyn koffiehuis en branderij op het terrein van Intratuin in Malden heeft dit jaar zwarte cijfers geschreven. Maarten Calen (links) en Eric Tonn zijn hartstikke trots. © Theo Peeters

Koffiehuis Coffyn in Malden: die eerste verhuizing was een zegen (nu de tweede nog)

MALDEN - Het gaat crescendo met Coffyn. Het koffiehuis van zorginstelling Pluryn boekt voor het eerst sinds jaren winst. De volgende stap: een verhuizing naar een historische boerderij. 

Het was een gewaagde stap toen koffiehuis en -branderij Coffyn in 2015 de deur van de Nijmeegse Commanderie achter zich dichttrok. Het pand in de benedenstad was sfeervol, ademde historie. ,,Maar we waren daar wel het best bewaarde geheim van de stad”, zegt Eric Tonn van Pluryn. ,,We zaten op de bovenverdieping. Mensen moesten dat maar nét weten. We hadden geen terras. Bij mooi weer kwam bijna niemand boven.”

In het laatste ‘Nijmeegse’ jaar moest er 2,5 ton bij. ,,Dat was niet vol te houden.” Tonn keek in de Hertogstraat, de Fransestraat, maar koos, tot veler verrassing, voor een plek naast de parkeerplaats van de Maldense Intratuin. Een tweedehands kas werd stijlvol ingericht. De verhuizing blijkt een gouden zet. ,,Al was het in het begin superspannend. Weten mensen ons te vinden?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.