Volledig scherm
Frans van Dijk heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. © Joop Verstraaten

Koninklijke onderscheiding voor Frans van Dijk uit Groesbeek

GROESBEEK –  Frans van Dijk uit Groesbeek heeft zaterdagavond uit handen van loco-burgemeester Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Van Dijk ontving de onderscheiding tijdens de reünie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de taekwondovereniging Yoo Sin in Nijmegen. 

Hij is oprichter, 40 jaar trainer ( van jeugd, senioren en recreanten ) coach en bestuurslid van Yoo Sin. Van Dijk heeft sporters begeleid die zowel nationale als internationale titels hebben behaald en die deel hebben mogen nemen aan de Olympische Spelen van 2000 en 2004.

Daarnaast heeft hij voor de Taekwondo Bond Nederland diverse onbetaalde functies bekleed op bestuurlijk en organisatorisch vlak. Hij zat onder andere in het hoofdbestuur, was voorzitter van de nationale opleidingscommissie, eindredacteur van het bondsblad, opleidingsfunctionaris en bondscoach van de nationale selectie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.