Volledig scherm
Een vrouw wordt gedoopt tijdens de Servisch-orthodoxe dienst in de Beekse Sint-Bartholomaeuskerk. © Paul Rapp

Kopen de orthodoxen de Beekse kerk, of niet?

BEEK - Het was een niet alledaags tafereel in de Beekse Sint-Bartholomaeuskerk. Zaterdag werden daar tijdens een dienst drie gelovigen gedoopt. 

Het ging niet, zoals eeuwen het geval was, om katholieken, maar mensen van de Servisch-orthodoxe geloofsgemeenschap. Die wil de monumentale kerk, die al maanden te koop staat, graag kopen en hield daar zaterdagochtend voor de derde keer een ‘test-kerkdienst’. ,,We wilden weten wat onze mensen vinden van de deze kerk”, zegt priester Dusan Erdelj. ,,Ze zijn zeer positief.” De Servisch-orthodoxen huren nu een kerkgebouw aan de Nijmeegse Dobbelmannweg. ,,We willen graag een eigen thuis", zegt Erdelj. 

Waarschijnlijk valt op 2 juni het besluit of het voor zijn geloofsgemeenschap een haalbare kaart is om de kerk te kopen. De vraagprijs is bijna 3,5 ton. Als het tot een verkoop komt, kunnen ook de Beekse katholieken diensten blijven houden in de Bartholomaeus. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.