Volledig scherm
PREMIUM
Twee van de 35 vrijwilligers, Els Spoor en Tonnie Theunissen (l), bezig in de kringloopwinkel. © Theo Peeters

Kringloopwinkel Groesbeek steun en toeverlaat van de voedselbank

GROESBEEK - De economie groeit, maar niet voor iedereen. De kringloopwinkel in Groesbeek trekt steeds meer klanten en nog steeds doen zo'n 100 gezinnen een beroep op de voedselbank.  Op een gemiddelde zaterdag trekt de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Groesbeek tegenwoordig tussen de 400 en 500 kopende bezoekers. Een fikse groei, want toen de Kringloop in 2012 van start ging, waren dat er tussen de 100 en de 200.

André Brouwer was een van de mensen die aan de wieg van  de kringloopwinkel stond. ,,We begonnen met zijn zessen: nu zijn er 35 vrijwilligers", zegt hij. Brouwer is de (enige) betaalde kracht van de kringloopwinkel. ,,Dat was nodig omdat we mensen van het WerkBedrijf (arbeidsbemiddeling en re-integratie, ThM) zouden krijgen. Dan heb je een vast aanspreekpunt nodig. Alleen hebben we nooit iemand via het WerkBedrijf gehad."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.