Volledig scherm
© Joop Verstraaten

Kuikens de topper bij Open Dag pluimveebedrijf Grutters in Groesbeek

GROESBEEK/DE HORST – De Open Dag bij pluimveebedrijf Grutters aan de ketelstraat in Groesbeek heeft Tweede Paasdag niet over belangstelling te klagen gehad. Veel ouders met kinderen waren naar het kerkdorp De Horst getogen om vooral de kinderen kennis te laten maken met hun geliefde kuikentjes. 

In een van de kippenschuren was een afgeschermde gedeelte waar kinderen – overigens onder deskundige begeleiding – de kuikentjes even vast mochten houden. De kinderen waren zo trots als een pauw. 

Vleeskippen

Iedereen kon met eigen ogen zien op welke wijze de kippen gehouden worden en wat voor voer zij krijgen. Bij Grutters hebben de kippen een ruimte van 9 op de vierkante meter terwijl dat regulier 18 per vierkante meter is. De kuikentjes komen aan als ze vijf dagen oud zijn en gaan weg bij acht weken. Als de kippenschuren schoongemaakt zijn, komen er gelijk weer nieuwe kuikentjes van haantjes tot vleeskippen in. 

Momenteel zijn de kippenschuren van Grutters gevuld met in de ene schuur 1.600 en in de andere 8.000 kuikens c.q. kippen. De velen tientallen bezoekers konden gelijk kennismaken met wijngaard De Plack waarvan wijnen worden gebotteld .Onder het genot van een drankje werden er kippendijtjes geserveerd die niet aan te slepen waren. De familie Grutters is bijzonder tevreden over de toeloop van de Open Dag en hebben alleen maar positieve reacties van de bezoekers mogen ontvangen .

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.