Op de rotonde Zevenheuvelenweg/Nieuweweg prijkt vanaf vandaag een kunstwerk in de vorm van een ijsbeer met daarop een wandelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de rotonde Zevenheuvelenweg/Nieuweweg prijkt vanaf vandaag een kunstwerk in de vorm van een ijsbeer met daarop een wandelaar. © Theo Peeters

Kunstwerk Zevenheuvelenweg verwijst naar ijstijd en de Polar Bears

GROESBEEK - Het kunstwerk heet ‘Berg en Dalen’ en het stelt een ijsbeer voor waarop een jong kind wandelt. De ijsbeer is een verwijzing naar het heuvellandschap in deze regio dat de ijstijd is ontstaan én naar de Canadese begraafplaats waar ook 17 gesneuvelden van de 49th Britse divisie liggen. Deze divisie heeft als mascotte een ‘polar bear’ (ijsbeer).

5 reacties

 • buurman

  2 jaar geleden
  Eindelijk een kunstwerk wat niet zo abstract is en waar een goed verhaal aan zit. Tip: zet naast de rotonde bij de ingang van de Zevenheuvelenweg een bord met verklarende tekst en uitleg. Bijna 80.000 euro is veel maar een schijntje bij het geld wat we aan andere (onzinnige) dingen uitgeven. 
 • ansdepoes

  2 jaar geleden
  Maar de prijs die er voor betaald is niet namelijk76.650 euro  .Denk dat dat geld beter besteed was aan oudere zorg
 • Uit Groesbeek

  2 jaar geleden
  Smaken verschillen, maar het verhaal laat zich helaas makkelijk verkeerd interpreteren: In de ijstijd liepen in Berg en Dal (geen) ijsberen rond en aan de Polar bears mascotte vegen we onze voeten (uit respect niet) aan af. TIP VOOR VOLGENDE ROTONDE: ontwerpwedstrijd voor kinderen uit Berg en Dal. Bewoners laten stemmen op beste ontwerp. Maak het typisch « Berg en Dal » Of gewoon een mooi perk!
 • Toontje

  2 jaar geleden
  Beetje ver gezocht. Uitvoering vrij amateuristisch.
 • toon janssen

  2 jaar geleden
  fraai!!!

Nijmegen e.o.