De buxusstruiken zijn inmiddels verwijderd. Ze worden vervangen door stalen letters.
Volledig scherm
De buxusstruiken zijn inmiddels verwijderd. Ze worden vervangen door stalen letters. © Paul Rapp

Laat de buxusmot maar komen in Beek

BEEK - Weinig kans dat het woord ‘welkom’ in Beek nog een keer door buxusmotten vernield wordt. De kleine vandalen sloopten het afgelopen jaar de struiken tegenover het oude gemeentehuis in Beek die het woord uitbeeldden. ‘Welkom’ wordt nu in staal uitgevoerd.

De stalen letters zijn klaar.
Volledig scherm
De stalen letters zijn klaar. © DG

Nadat de veelvraten tekeer waren gegaan en de struiken niet meer te redden waren, deed de gemeente Berg en Dal een oproep: kom met goede ideeën om mensen duidelijk te maken dat ze welkom zijn in Beek. Er kwamen 38 inzendingen binnen.  

Er werden er twee uitgekozen, waarop mensen via Facebook konden stemmen: het gemeentelogo van Berg en Dal in bloemen uitgevoerd, en toch weer het woord ‘welkom’. Maar dan nu als stalen frame dat gevuld wordt met bloemen. Het laatste ontwerp, door twee inzenders geopperd,  werd als beste gekozen door 56 procent van de stemmers.  

De buitendienst van de gemeente Berg en Dal plaatst het stalen frame  nog deze maand in bijzijn van de bedenkers Rosalie Thomassen en Astrid Jaspers en wethouder Sylvia Fleuren.     

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.