Volledig scherm
Zicht op het zwemband vanuit de brasserie. © Paul Rapp

Laco-sportcentrum Malden is nu open voor publiek

MALDEN – Het Laco sportcentrum annex zwembad aan de Veldsingel in Malden is weer open voor publiek. Maandagmiddag vond de overdracht plaats. Er volgt nog een feestelijke opening en wel op 6 oktober.

De overdracht maandag was een ingewikkelde. De aannemer - Burgland Bouw uit Dodewaard en de Windgroep uit Drachten - droegen het complex over aan de gemeente Heumen. Die droeg het op haar beurt weer over aan uitbater Bert Lavrijssen, de directeur van het bedrijf Laco, dat het sportcomplex gaat exploiteren. Met de realisatie van het complex is een investering van ruim 10 miljoen euro gemoeid.

Volledig scherm
Het nieuwe LACO Sportcentrum Malden met fitnessruimte, sporthal, fysiotherapie en 25 meter zwembad. © Paul Rapp

Bechterew

Alle verenigingen die in oude De Veldschuur zaten, hebben inmiddels hun stek gevonden in het nieuwe sportcentrum: het volleybal, basket bal, korfbal, tafeltennis , enkele gymgroepen, de zwemvereniging , het schoonzwemmen, de kanovereniging, hockey-pupillen en senioren zaalvoetbal, De Roerduikers (voor mensen met een beperking ), de turnverenigingen Sparta en Oranje Blauw en de vereniging Bechterew (voor mensen met reuma). 

Aan de afwerking wordt nog druk gewerkt, maar het sportcentrum kan dus al wel gebruikt worden. De oude Veldschuur zal binnenkort worden gesloopt en gaat plaats maken voor in totaal 32 woningen waar onder twee onder een kap en sociale huur woningen.

Volledig scherm
De fitnessruimte. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.