Volledig scherm
PREMIUM
In 2017 koersten de vrouwen tijdens de Boels Ladies Toer ook over de Zevenheuvelenweg. © Bert Beelen

Ladies Tour rijdt zeven klimrondjes door de regio

NIJMEGEN / BEEK - De Van Randwijckweg, de Oude Holleweg en de Zevenheuvelenweg zijn de smaakmakers van de tweede etappe van de Boels Ladies Tour die woensdag in Nijmegen begint en eindigt. Ook het venijnige klimmetje Vogelsang (Wyler) is in het parcours opgenomen.

De vrouwen krijgen in Beek en Berg en Dal heel wat meer klimwerk voor de kiezen dan de mannen tijdens de Giro d'Italia in 2016. Die gingen, na de Zevenheuvelenweg richting Groesbeek, eenmalig de Van Randwijckweg-Nieuwe Holleweg omhoog. De Oude Holleweg - de steilste Nederlandse beklimming buiten Limburg - sloegen ze over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

Nijmegen e.o.