Volledig scherm
Lampionnenoptocht door de Pannenstraat in Groesbeek. © Gerard Verschooten

Lampionnentocht van pastoor naar dominee

GROESBEEK – Een lint van lichtjes trok op de donkere zaterdagnamiddag door het centrum van Groesbeek, met luchten die de sneeuw van de nakende nacht al aankondigden. Zo'n honderd kinderen van de Kabouterhoeve en Toffe BSO, en hun begeleiders, liepen van de rooms-katholieke Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat naar de Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkstraat.

De oecumenische samenwerking in de adventstijd is inmiddels een traditie in het heuveldorp. De kinderen kregen in de eerste kerk een adventsverhaal te horen van pastoraal medewerkster Anneke van Veelen, voordat zij met lampionnen op pad gingen. Het bonte gezelschap trok een zee van licht door het centrum. Een kilometer verderop wachtte dominee Janneke Ruijs het gezelschap op. Samen zongen zij een vijftal kerstliederen voordat de beloning werd geserveerd: warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.