Volledig scherm
Lara Baars in het gemeentehuis in Groesbeek. © Joop Verstraaten

Lara Baars in Groesbeek gehuldigd na brons in Rio

GROESBEEK - Paralympisch sportster Lara Baars is dinsdagavond in haar woonplaats Groesbeek gehuldigd. de 1.24 meter lange Baars is net terug uit Rio waar ze met kogelstoten een bronzen medaille won. Ze gooide daar een afstand van 7.12 meter, een persoonlijk record.

De 19-jarige sportster werd met een auto naar het gemeentehuis gereden waar ze, wat later dan gepland door een file, om 19:10 uur op het bordes door burgemeester Mark Slinkman werd gehuldigd. Ze werd toegejuicht door enkele honderden aanwezigen.

Op de wereldkaart
„De hele wereld was getuigen van jouw prestatie", aldus Slinkman. „Heel Groesbeek is trots op je omdat jij een medaille in de wacht hebt weten te slepen, maar jij hebt daarnaast Groesbeek op de wereldkaart gezet." Namens de gemeente Berg en Dal mocht Lara nog een medaille in ontvangst nemen.

Feest
Na de huldiging zette DJ Timmie het Dorpsplein op de kop. Hij is een bekende van Lara. Cafe de Comm had op het laatste moment nog een bierwagen op de kop weten te tikken om het huldigingsfeest nog completer te maken.

Nijmegen e.o.