Volledig scherm
Het bestuur van Achilles’29 heeft het kort geding in Arnhem verloren. © Foto: Bert Beelen

Leden van Achilles’29 mogen van rechter sportpark De Heikant niet meer op

ARNHEM - Bestuurders en leden van voetbalclub Achilles’29 mogen niet langer  sportpark De Heikant betreden. Als zij dat toch doen, moet een dwangsom worden betaald. De vereniging moet bovendien de opstallen op het sportpark ontruimen.

Dat is de uitspraak van de rechter in een kort geding dat de familie Derks aanspande tegen Achilles’29. De familie Derks, eigenaar van de velden, het clubhuis en de kleedkamers, en het bestuur van de club kunnen al enige tijd niet meer met elkaar overweg. 

Volgens de rechtbank hoeft de familie Derks de leden van Achilles’29 niet tot het sportterrein toe te laten. Eerder gemaakte afspraken zijn namelijk opgezegd, mede als gevolg van een faillissement.

Wat ook meespeelt, is dat de voetbalclub ‘voor eigen rechter is gaan spelen’. Dat kwam de onderlinge verhoudingen zeker niet ten goede, aldus de rechter:  ‘Dreigende en onacceptabele uitlatingen en gedragingen zijn niet geschuwd’. 

De club moet haar leden binnen 24 uur informeren over de uitspraak. Of het nog tot een bodemprocedure komt waarmee Achilles nieuwe afspraken kan afdwingen met de eigenaren is niet duidelijk. Het bestuur van Achilles beraadt zich nog. 

Nijmegen e.o.