Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Groen

Leerlingenvervoer: weer rechtstreeks contact tussen chauffeur en ouders

GROESBEEK - De lijntjes moeten korter. De taxibedrijven die leerlingen van het bijzonder onderwijs naar school brengen, moeten weer rechtstreeks contact hebben met ouders en scholen. Zoals vroeger. Nu nog loopt dat contact via een ‘regiecentrale’.

Dat stellen B en W van de gemeente Berg en Dal althans voor aan de gemeenteraad. Hoe gaat dat nu? ‘De gemeente geeft wijzigingen van scholen (rooster, ThM) door aan de regiecentrale en die seint de taxibedrijven in.’ Straks wordt de planning, zo is de bedoeling, weer overgelaten aan de taxibedrijven zelf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Nijmegen e.o.