Volledig scherm
De bewoners bekijken met de verkeersdeskundige van de gemeente de rotonde aan de oostkant van Leuth. © Henk Baron

Leuth maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid

LEUTH - Leuth maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid. Het dorp wordt doormidden gesneden door de Steenheuvelsestraat waarover lokaal verkeer maar ook het verkeer van en naar Kekerdom en Millingen heen moet. Vooral in de spits is het druk. Al jaren wordt er gesproken over een rondweg, maar Leuth ligt midden in de natuur en bovendien is een rondweg een tamelijk dure oplossing.  

Een aantal inwoners van het polderdorp is bezig met het opstellen van een dorpsagenda: wat is belangrijk in Leuth en hoe ziet de toekomst eruit? Dinsdagmorgen namen ze daarvoor tijdens de ochtendspits, samen met een verkeersdeskundige van de gemeente, de zaak nog eens in ogenschouw.  

De verkeerssituatie ter plekke werd bekeken op het drukste moment van de dag vanaf de rotonde Lieskes Wengs (foto) tot de aansluiting met de Duffeltdijk. Tijdens de bijeenkomsten voor de dorpsagenda zal de verkeersveiligheid op de  Steenheuvelse- en ook de aansluitende Botsestraat aan bod komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.