Volledig scherm
Lichtavonden in het Afrika Museum. © Afrika Museum

Lichtavonden in het Afrika Museum in Berg en Dal

BERG EN DAL - Het Afrika Museum begint de kerstvakantie met feestelijke avondopenstellingen. Op 22, 23 en 24 december is het buitenmuseum 's avonds sfeervol verlicht met bijzondere projecties verzorgd door de Arnhemse lightdesigner Studio Randy.

Al van ver ziet het publiek spin Anansi over de muren van het buitenmuseum kruipen. Die beelden nodigen uit om de verhalenvertellers in het museum op te zoeken. 

Anansi is een held in Afrikaanse verhalen die met zijn sluwheid zich overal uit redt. Net als Reintje de vos in de westerse cultuur. De West-Afrikaanse verteltraditie over Anansi is via de Caraïben, Noord- en Zuid Amerika ook in Nederland terechtgekomen. De verhalen worden mondeling overgedragen en zijn opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. 

Bezoekers worden verder getrakteerd op vuurkorven, warme hapjes en drankjes. Ook de lantaarnwerkplaats en het binnenmuseum met de tentoonstelling Sieraden: Makers & Dragers zijn geopend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.