Geld moet rollen, vinden de Deurdouwers.
Volledig scherm
Geld moet rollen, vinden de Deurdouwers. © GIjs Kroes

Lichtjesoptocht-met-één-wagen in Millingen steekt hart onder de riem van gasthuis

MILLINGEN - De Millingse carnavalsvereniging De Deurdouwers heeft woensdagavond een lichtjesoptocht-met-één-wagen gehouden. En wel om de bewoners van het Gasthuis, die momenteel in isolatie leven en geen bezoek mogen ontvangen, een hart onder de riem te steken.

,,De mensen hebben het zwaar”, aldus Guus Hakvoort van de Deurdouwers. ,,We wilden ze laten weten dat we met ze meeleven. En hoe kon dat mooier dan met onze prinsenwagen, met koning Willem Alexander erop,  een rondje rond het gasthuis te rijden? De verlichte optocht is niet doorgegaan: dit was een lichtjesoptocht in zakformaat.”

De Deurdouwers hadden hun actie geheim gehouden. Het was immers niet de bedoeling dat er publiek op af zou komen. Zo reed woensdagavond plotseling de prinsenwagen (uiteraard zonder mensen daarop) in volle optochtverlichting onder de klanken van ‘You never walk alone’ een rondje om het gasthuis. 

Geld moet rollen

De Prinsenwagen toont op de voorkant, vier meter hoog, koning Willem Alexander, die dus op deze wijze als hoofd van onze natie dit eerbetoon bekrachtigd. De wagen heeft verder als thema ‘geld moet rollen’. De Deurdouwers zien dat in dit geval als een stimulans voor de overheid de gedupeerde ondernemers te helpen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.