Volledig scherm
Fred Schel. © Joop Verstraaten

Lintje voor Fred Schel in Groesbeek

BERG EN DAL – Fred Schel (66) uit Groesbeek mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg die koninklijke onderscheiding vrijdag uit handen van burgemeester Mark Slinkman.

Schel is al 40 jaar reservist, lid en hoofdagent bij de vrijwillige politie. Daarnaast is hij sinds 1978 actief bij schutterij Eendracht in Ooij, waar hij commandant is van de vendeliers. Tussen 1990 en 2003 was hij penningmeester van de herenschietgroep van de schutterij.

Sinds 2013 is hij tevens inspecteur en adviseur wapenvergunningen, en bestuurslid van het jurycollege van de Federatie van Gelderse Schutterijen in Duiven.

Drijvende kracht

Voordat Schel de koninklijke onderscheiding kreeg, kreeg hij in het politiesteunpunt in het gemeentehuis een politie-onderscheiding van Peter Verhofstad, de teamchef Tweestromenland. 

Schel heeft zich volgens burgemeester Slinkman onderscheiden door zijn positieve instelling, altijd gedreven en gemotiveerd. ,,U bent geen man van de voorgrond maar een drijvende kracht.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

Nijmegen e.o.