Volledig scherm
Koninklijke onderscheidingen. © ANP

Lintjes voor leden jubilerende fanfare St.Cecilia uit Millingen

MILLINGEN - Tonnie Lelie, Laurens Klomberg en Freddie Staub uit Millingen aan de Rijn hebben zaterdag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau gekregen. Ze kregen hun lintje tijdens de receptie van het jubileumweekend 100 jaar fanfare St. Cecilia uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.

Tonnie Lelie is jarenlang dirigent van het orkest van aanstormend jeugdig talent geweest, stopte daar even mee maar is inmiddels weer volop bezig. Ook is hij tweede dirigent en leidt hij groepsrepetities voor concerten en concoursen. Daarnaast is Lelie bestuurslid en dirigent bij koor Ap/Art geweest.

Voorzitter

Laurens Klomberg is voorzitter van de fanfare. Hij leidt niet alleen de vereniging maar steekt ook op een andere manier de armen uit de mouwen, bijvoorbeeld bij het opbouwen van het podium. Hij zet zich verder in voor de kerk en Stichting Jeugd Activiteiten Millingen.

Diverse leden van de fanfare zijn opgeleid door docent Freddie Staub. Ook is hij jarenlang bestuurslid geweest, de laatste negen jaar als penningmeester. Hij zette zich als bestuurslid en dirigent in voor koor Ap/Art.

Nijmegen e.o.