Volledig scherm
PREMIUM
Ferdinand van Wijk (links) van GL8 en Jan Verbeet van Lokale Omroep Berg en Dal. © Theo Peeters

Lokale omroepen in omgeving Nijmegen tegen fusie met RN7

MALDEN/GROESBEEK- RN7 moet helemaal niet de streekomroep worden van Nijmegen en de gemeenten eromheen. Dat betogen de voorzitters van de Lokale Omroep Berg en Dal en GL8 (Mook en Heumen). ,,Wij blijven het voorlopig gewoon zelf doen”.

Raymond Janssen uit Nijmegen, directeur/hoofdredacteur van RN7, betoogde recent in De Gelderlander  dat de lokale omroepen niet meer aan de eisen van de mediawet kunnen voldoen en dat er niks anders op zit dan te fuseren tot één streekomroep in de regio Nijmegen. De lokale omroepen in de gemeenten Druten, Beuningen, Over-Betuwe, Nijmegen en sinds kort Wijchen doen al mee. Berg en Dal, Heumen en Mook weigeren echter voorlopig om aan te haken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

Nijmegen e.o.