Volledig scherm
PREMIUM
Ferdinand van Wijk (links) van GL8 en Jan Verbeet van Lokale Omroep Berg en Dal. © Theo Peeters

Lokale omroepen in omgeving Nijmegen tegen fusie met RN7

MALDEN/GROESBEEK- RN7 moet helemaal niet de streekomroep worden van Nijmegen en de gemeenten eromheen. Dat betogen de voorzitters van de Lokale Omroep Berg en Dal en GL8 (Mook en Heumen). ,,Wij blijven het voorlopig gewoon zelf doen”.

Raymond Janssen uit Nijmegen, directeur/hoofdredacteur van RN7, betoogde recent in De Gelderlander  dat de lokale omroepen niet meer aan de eisen van de mediawet kunnen voldoen en dat er niks anders op zit dan te fuseren tot één streekomroep in de regio Nijmegen. De lokale omroepen in de gemeenten Druten, Beuningen, Over-Betuwe, Nijmegen en sinds kort Wijchen doen al mee. Berg en Dal, Heumen en Mook weigeren echter voorlopig om aan te haken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bestuurder Achilles beschuldigd van ongeoorloofde overboeking; beslag op sportpark
    PREMIUM

    Bestuurder Achilles beschul­digd van ongeoor­loof­de overboe­king; beslag op sportpark

    GROESBEEK - De curator die het faillissement van Achilles’29 afhandelt heeft beslag laten leggen op het sportpark van die Groesbeekse voetbalclub. Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak, is vlak voor het faillissement door de toenmalige bestuurder Elrie Bakker-Derks nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert en waar de familie Derks in het bestuur zit. Om dat terug te krijgen, heeft de curator nu dus beslag laten leggen op het sportpark.

Nijmegen e.o.