Volledig scherm
Het Juliana Bicycle Team tijdens de eerste etappe van hun tocht van Londen naar Millingen aan de Rijn. © Willem Hol

Londen-Millingen per eenwieler: pittige eerste etappe door heuvelachtig Engeland

RecordpogingDITTON - De acht leden van het Juliana Bicycle Team uit Millingen aan de Rijn hebben een pittige eerste etappe achter te rug. Donderdag begonnen ze in Londen aan hun tiendaagse tocht per eenwieler richting Millingen. Vandaag staat de tocht van Ditton naar Folkestone op het programma.

Volledig scherm
Een korte pauze voor het Juliana Bicycle Team tijdens de eerste etappe van hun tocht van Londen naar Millingen aan de Rijn. © Willem Hol

De nauwe straten in Londen waren een behoorlijke opgave voor het team. Daarna ging het via smalle landweggetjes door het graafschap Kent. ‘Inhalen was een uitdaging. Door de verraderlijke klimmetjes en de misschien nog wel meer uitdagende afdalingen zijn de beenspieren behoorlijk op de proef gesteld’, schrijft het team op Facebook.

De afstand van 65 kilometer legden ze donderdag in elf uur af. Vandaag staat een vergelijkbare afstand op het programma. Na aankomst in Folkestone gaat het team per boot naar Calais, om via Frankrijk verder te fietsen richting Millingen.

Recordpoging

De deelnemers hopen met hun prestatietocht van 640 kilometer het oude clubrecord te verbreken. Dat staat op 600 kilometer. De recordpoging vindt plaats in het kader van het 110-jarig bestaan van het Juliana Bicycle Team. In tien dagen wil de groep de afstand Londen-Millingen overbruggen. Als alles volgens plan verloopt, komt het team op 27 april aan in Millingen.  

Volledig scherm
Het Juliana Bicycle Team tijdens de eerste etappe van hun tocht van Londen naar Millingen aan de Rijn. © Willem Hol
Volledig scherm
Het Juliana Bicycle Team houdt een korte rustpauze tijdens de eerste etappe van hun tocht van Londen naar Millingen aan de Rijn. © Willem Hol
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Nijmegen e.o.