Volledig scherm
Margret Remy van D’n Ienloop (Kulturhus) in Millingen met de cadeautjes die al gebracht zijn bij de kerstboom waar mensen hun cadeautjes kwijt kunnen. © Theo Peeters

Lunch voor mensen uit Millingen die kerst niet leuk vinden

MILLINGEN - Er zijn mensen die kerstmis niet leuk vinden. Omdat ze alleen zijn. Zoals sommige bezoekers van de koffietafel in D'n Ienloop in Millingen. Daar kun je dagelijks terecht voor een kop koffie, een gesprekje en een krant. 

‘Kerst is voor ons dubbel zwaar, want je zit alleen’, zo klonk recent de verzuchting aan deze koffietafel. Daarop kwam Millingen, naar een idee van Bas Leger, in actie. Verschillende sponsors (Tinnen Roos, Vershof, AH, Primera) bieden op Eerste Kerstdag mensen die alleen zijn een lunch aan in D'n Ienloop. Die duurt van 12.00 tot 15.00 uur. En Margret Remy, gastvrouw in D'n Ienloop, roept mensen op om mochten ze een cadeautje over hebben - er zijn er al een paar - die onder de kerstboom te komen leggen.

 ,,En als bij het uitpakken blijkt dat je als man een crême hebt gekregen, dan geef je die gewoon aan je buurvrouw en dan krijg je een ander cadeautje”, aldus Ramon Jahn.  Henk Hubbers uit Ooij zorgt voor sfeervolle livemuziek. Er is plek voor iedereen; van te voren aanmelden (r.jahn@bergendal.nl) wordt op prijs gesteld. En schroom niet om mensen op te geven waarvan je weet dat het hem of haar goed zal doen er op Eerste Kerstdag even uit te zijn, aldus de organisatoren.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.