Het maaisel wordt omgezet tot een bodemverbeteraar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het maaisel wordt omgezet tot een bodemverbeteraar. © Bert Beelen

Maaisel Berg en Dalse bermen wordt bokashi

BERG EN DAL - Het maaisel van de bermen in de gemeente Berg en Dal wordt voortaan verwerkt tot bokashi, een bodemverbeteringsproduct. De pilot duurt minstens een jaar. Het Japanse bokashi betekent ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Berg en Dal wil naast bodemverbetering ook de natuur een handje helpen met dit ecologisch maaibeleid.

1 reactie

 • Hondo

  2 jaar geleden
  Interessante pilot.Ik neem aan dat ook gekeken wordt naar mogelijke verontreiniging als gevolg van uitlaatgassen, olie en microplastics (van autobanden) in het gras dat in de grond kan komen. Hier lees ik niks over.Dat bermen minder vaak gemaaid moeten worden lijkt me niet te kloppen. Maaien voor compost zal niet anders zijn dan maaien voor bokashi.
 1. Clubliefde is mooi, maar schoonmaken historisch transformatorhuisje in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’
  PREMIUM
  4

  Clubliefde is mooi, maar schoonma­ken historisch transforma­tor­huis­je in Ooij kost 4 mille: ‘Onze begroting is al niet florissant’

  OOIJ - Clubliefde voor NEC heeft de stichting Van Steen en Natuur flink op kosten gejaagd en boos gemaakt. Het laten verwijderen van de naam van de club en de clubkleuren die op het oude transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij zijn gespoten, gaat haar ruim 4.000 euro kosten. Dat is net zo veel als de prijs van pakweg dertig seizoenkaarten van de Nijmeegse club.
 1. Eerste verjaardag coronapersconferentie: 'Boodschap van hoop'
  Play

  Eerste verjaardag coronapers­con­fe­ren­tie: 'Bood­schap van hoop'

 2. Van der Staaij: Ik vrees tweedeling door coronavaccinatie
  Play

  Van der Staaij: Ik vrees tweedeling door coronavac­ci­na­tie

Nijmegen e.o.