Nick Meeuwsen (l), Syl Claasen (r) en Max Meeuwsen (midden) uit Druten zijn op zoek naar de uitgang van het doolhof.
Volledig scherm
Nick Meeuwsen (l), Syl Claasen (r) en Max Meeuwsen (midden) uit Druten zijn op zoek naar de uitgang van het doolhof. © Theo Peeters

Maisdoolhof Malden: minder hoog, later klaar

MALDEN - Eindelijk. Het maisdoolhof in Malden is sinds gistermiddag weer geopend. In de speeltuin kunnen kinderen al lang terecht, maar het doolhof is nu pas gereed. 

Een paar weken later dan in andere jaren, zegt Bert Hopman. En dat heeft volgens hem alles te maken met het feit dat het relatief koud was in april en mei.

 ,,Daardoor gaat de mais, zoals ik dat noem, ‘pratten’. Dat betekent dat de mais een tijdje wat minder groen kleurt en ook minder snel groeit.” 

De mais is nu ongeveer een kleine twee meter hoog. 50 centimeter korter dan normaal gesproken in begin juli, maar hoog genoeg om van het doolhof weer een spannend avontuur te maken voor kinderen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.