Het wapen dat is gevonden in de auto van de man.
Volledig scherm
Het wapen dat is gevonden in de auto van de man. © Koninklijke Marechaussee

Man met pistool en messen in auto opgepakt in Beek

BEEK - Een 28-jarige man is dinsdagavond gearresteerd langs de Rijksweg N325 bij Beek Ubbergen, omdat hij in het bezit was van meerdere verboden wapens. Er lag een – naar later bleek – gasdrukpistool in zijn auto, en twee messen.

Medewerkers van de Marechaussee zetten de wagen met Pools kenteken dinsdagavond stil langs de provinciale weg voor een reguliere controle. Eén van de marechaussees zag daarbij iets liggen dat leek op een vuurwapen. Vervolgens zijn de drie inzittenden uit de auto gehaald, waaronder de 28-jarige bestuurder.

Bij controle bleek het niet te gaan om een vuurwapen, maar om een gasdrukpistool. Ook dat is verboden. Daarnaast lagen er ook nog twee messen in de auto.

De bestuurder is aangehouden en ingesloten, de andere twee inzittenden zijn niet aangehouden.

De wapens zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

  1. Gemeentehuis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    Gemeente­huis Berg en Dal kleurt groen, als teken van hoop

    GROESBEEK - Het gemeentehuis van Berg en Dal in Groesbeek wordt donderdagavond in groen licht gezet. ,,De kleur van hoop in coronatijden.” Als het aan initiatiefnemer William Bach ligt, volgen andere gemeenten in Nederland dat voorbeeld. Bach is eigenaar van Switch Geluidverhuur en Verkoop uit Groesbeek en wil met zijn actie mensen een hart onder de riem steken. ,,Het zou toch mooi zijn als dit landelijk navolging krijgt. Je kunt met kleur een heel basic statement maken.”

Nijmegen e.o.