Volledig scherm
PREMIUM
Mantelzorgers in Berg en Dal kunnen kiezen. © ROBIN UTRECHT

Mantelzorgers Berg en Dal kunnen kiezen: cadeaubon óf cash

GROESBEEK - Mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal kunnen kiezen wat ze willen hebben als jaarlijks mantelzorgcompliment: een cadeaubon van 50 euro of dat bedrag cash in het handje.

Dat besluit nam de gemeenteraad gisteravond na verhitte debatten. Tot nog toe krijgen de mantelzorgers een VVV-bon te waarde van 50 euro als blijk van waardering voor het feit dat ze voor anderen zorgen. Eind vorig jaar diende het CDA-raadslid Wim Bakker echter een motie in om die 50 euro cash uit te keren. ,,Want die mantelzorgers hebben dat geld vaak hard nodig”, aldus Bakker.

Mantelzorg Berg en Dal stuurde daarop echter een brief aan de gemeente waarin gesteld wordt dat mantelzorgers juist graag een cadeaubon willen hebben. Waarop burgemeester en wethouders de motie-Bakker terzijde wilden leggen onder het motto 'het was een bon, het blijft een bon'.

Daar stak de raad een stokje voor. Een meerderheid vindt dat de mantelzorgers de keuze moeten hebben. Dus: standaard krijgen ze een cadeaubon, maar als ze liever geld hebben, dan kunnen ze dat aangeven. Wim Bakker betoogde dat hij naar aanleiding van berichten in de media over deze kwestie nog eens door mantelzorgers was benaderd met het verzoek de bon om te zetten in geld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.