Oorlogsveteraan Clinton Riddle in 2017 bij de replica van een glider in Groesbeek. De glider-piloot woonde de herdenking van operatie Market Garden bij.
Volledig scherm
Oorlogsveteraan Clinton Riddle in 2017 bij de replica van een glider in Groesbeek. De glider-piloot woonde de herdenking van operatie Market Garden bij. © Paul Rapp

Market Garden-veteraan Clinton Riddle (98) overleden

GROESBEEK / NIJMEGEN - De Amerikaanse oorlogsveteraan Clinton Riddle, die onder meer in deze regio gevochten heeft tijdens operatie Market Garden, is dinsdag overleden. De 98-jarige Amerikaan was in september nog in Nederland, om het begin van de herdenkingen rond 75 jaar bevrijding bij te wonen.

 1. Boer uit Kleef gaat viraal met filmpjes in grensoverschrijdend dialect: kunt u dit verstaan?
  PREMIUM

  Boer uit Kleef gaat viraal met filmpjes in grensover­schrij­dend dialect: kunt u dit verstaan?

  HAU - Boer Michaël Hövelmann (56)uit het plaatsje Hau even achter Kleef gaat momenteel viraal als Denn Bur (de boer) met zijn filmpjes waarin hij het onvervalste grensoverschrijdende dialect spreekt: 'Blief gezond', zo sluit hij menig filmpje af. Dit dialect wordt gesproken van Nijmegen tot aan het Ruhrgebied. Senioren uit de regio Nijmegen moeten zo beschouwd Michaël Hövelmann nog kunnen verstaan.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Nijmegen e.o.