Volledig scherm
© ANP

Marktplaats-oplichter gebruikt adres van stel uit Groesbeek

GROESBEEK - Een oplichter op Marktplaats.nl heeft vorige week meerdere malen het adres van een Groesbeeks stel opgegeven, waar zogenaamd een afgerekende iPhone kon worden opgehaald. Zaterdag een week geleden kreeg het stel de eerste kopers van een iPhone op de stoep.

Een dag later stond er zelfs een echtpaar aan de deur dat helemaal uit Groningen was gekomen. „Die lieten een app-conversatie zien met de verkoper. Daaruit blijkt dat hij dezelfde achternaam heeft of gebruikt”, aldus de gedupeerde vrouw uit Groesbeek.

Opgehaald
De oplichter bood via de verkoopsite verschillende iPhones aan, die onder de marktwaarde te koop stonden. De koper werd gevraagd eerst geld over te maken. De telefoon kon daarna zogenaamd worden opgehaald op het adres van de nietsvermoedende Groesbekenaren.

Confrontatie
De partner van de vrouw confronteerde de oplichter door hem op te bellen. Die gooide echter meteen de hoorn erop. Daarna hebben er geen mensen meer op de stoep gestaan. Maar volgens de Groesbeekse zou de man inmiddels onder dezelfde naam actief zijn in Mook of Plasmolen.

Op Facebook wordt gewaarschuwd om niet met de man in zee te gaan.

Nijmegen e.o.