Meeste publieksstemmen voor 'plattelandspionier’ Wouter van Eck

GROESBEEK - Wouter van Eck heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen bij de verkiezing ‘Plattelandspionier’. 

De Groesbekenaar, die in Schijndel het grootste voedselbos van Europa opzet, zegt dat hij dat vrijdag te horen heeft gekregen van de VPRO, de initiator van de verkiezing. De omroep was op zoek naar ‘vernieuwers, die durven denken buiten de kaders van de stad, met vooruitstrevende ideeën over het samenleven van morgen’. 

Presenteren

Donderdagavond sloot de publieksstemming op de website van het programma VPRO Tegenlicht. De nummers één en twee daarvan mogen nu op 25 mei in de DRU Cultuurfabriek in Ulft hun ideeën presenteren. Dat geldt ook voor drie genomineerden die door een vakjury naar voren zijn geschoven. Op 25 mei wordt de winnaar gekozen. 

Van Eck is nu al een tevreden man: ,,Tot mijn verbazing hebben de meeste mensen op mij gestemd. Het is eervol. Ik zie dit als steun in de rug voor iedereen binnen de groeiende beweging van mensen die zich voor voedselbossen inzetten en voor het verzoenen van landbouw en natuur.” 

Volledig scherm
Wouter van Eck kreeg de meeste stemmen van het publiek bij de verkiezing ‘Plattelandpionier’. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.