Volledig scherm
Leo Wijnhoven met zijn trompet op het terras van De Wolfsberg. Groesbeek gloort in de verte. © Bert Beelen

Meester-trompettist Leo Wijnhoven speelt met vrienden CD vol

 GROESBEEK - Hij stond met de groten uit het vak op het podium. Met Freddy Breck, Frans Bauer, de Zangeres zonder Naam en Dennie Christian. Hij was vroeger zo’n beetje vaste gast bij het TROS-programma Op Volle Toeren. Toen nog samen met broer Henk (inmiddels 72) als de destijds befaamde Gebroeders Wijnhoven.

Leo Wijnhoven mag dan 77 zijn, hij neemt nog elke dag zijn trompet, een Schilke, ter hand. Wat heet: binnenkort verschijnt er weer een nieuwe CD van Leo. Weer, want Leo maakte eerder al drie solo-albums en daarvoor met de duo's Gebroeders Wijnhoven (en later met de Seven Hills Trumpets met neef Gerrie) talloze cd’s.

Leo Wijnhoven - hij leerde op 12-jarige leeftijd bij fanfare Wilhelmina de trompet kennen - speelt nog vrijwel elke dag. ,,Ik word een dagje ouder: dan wil je gezondheid wel eens tegenstribbelen. Maar muziek kan heilzaam werken”, zei hij eerder in deze krant. Kenmerkend voor Leo zijn trompetspel is het gevoel dat hij in de muziek weet te leggen. ,,Iedereen kan een noot blazen, maar hoe je hem blaast, dat maakt het verschil”

Quote

Iedereen kan een noot blazen, maar hoe je hem blaast, dat maakt het verschil

Leo Wijnhoven, Trompettist

Broze gezondheid

Aan de CD heeft Leo, samen met producent Louis van Duijnhoven van Clearsound Music Studio uit Groesbeek, twee jaar gewerkt. Van Duijnhoven kwam gezien Leo’s broze gezondheid vaak met zijn mobiele geluidsapparatuur naar Leo toe om bij hem thuis opnames te maken.

Het idee voor dit nieuwe album is ontstaan tijdens een carnavalsmiddag van de KBO in de Breedeweg. Enkele artiesten benaderden Leo daar met de vraag om samen iets op te nemen. Hierop voortbordurend hebben Leo en Louis diverse artiesten benaderd met de vraag om zelf een nummer uit te kiezen met als enige voorwaarde dat er een trompetpartij in moest passen.

Met als resultaat dat behalve Leo ook Gerrie Peters (gitaar), Bart Eikhout (accordeon), Jolanda Veenvliet (zang),  Arianne Veenstra (dwarsfluit), Trudy Rikken (sopraansax), Jan Meijers (zang), Perry Stekhuizen (zang), Wido Fleuren (zang), Hans van Ooyen (sax), Hans-Peter Wijers (zang), Harm Wijnhoven (zang),  Lisethe Lukassen (zang), Luc Berben (accordeon en arrangementen), Jan Janssen (gitaar), Hans Reuser (zang), Bert Kabelaar (zang) en Arjen Tijs (zang) te horen zijn. In totaal staan er 18 nummers op, zoals I will always love you, At last, How deep is your love, Beauty and the beast en Fragile.

Te koop

Het album zal vanaf 25 november te koop zijn voor  9,95 euro bij de Bruna in het centrum van Groesbeek en bij tankstation Oomen aan de Herwendaalseweg. En natuurlijk bij Leo wijnhoven en Louis van Duijnhoven zelf. Bestellen kan ook middels een mailtje naar info@clearsoundmusic.nl. Alleen komen er dan verzendkosten bij.

De CD-presentatie staat op het programma voor 23 november om 14.00 uur in de Wolfsberg in Groesbeek. Daar zullen alle nummers te horen zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.