Volledig scherm
Dit jaar is er ook weer een groep geel (kleuters) bij de Kindervakantieweek in Beek. © Theo Peeters

Met genoeg vrijwilligers kunnen ook de kleuters weer meedoen met de vakantieweek in Beek

BEEK - In Beek vindt momenteel de kindervakantieweek plaats. Niet bij het Wylerbergmeer, zoals voorgaande jaren, maar op een terrein tegenover BVC’12. Het Wylerbergmeer wordt momenteel gebaggerd - om blauwalg te voorkomen - en de kindervakantieweek kon er niet terecht. ,,Het bestuur van BVC’12 heeft ons de helpende toegestoken”, zegt Jeroen Happels van de Kindervakantieweek.

Quote

We hebben nu 60 vrijwilli­gers

Jeroen Happel, Kindervakantieweek Beek

Aan de Kindervakantieweek doen zo'n 110 kinderen mee. De meesten komen uit  Beek zelf, zegt Jeroen Happel van de KVW, maar er doen ook kinderen uit Duitsland - zelfs eentje uit Kleef - mee.  Dat zijn kinderen die in Duitsland wonen, maar op de Beekse basisschool De Biezenkamp zitten. Overigens doen er ook kinderen mee die elders op school zitten.

 ,,En we hebben nu weer een 'groep geel‘ (kleuters, ThM)", zegt Happel. Vorig jaar nog kon die leeftijdscategorie niet mee doen omdat er te weinig helpende handen waren.  De Kindervakantieweek luidde de noodklok en met succes. Happel: ,,We hebben nu een man of 60 die in shifts actief zijn.”

Baggeren

Eerder dit jaar werd de Kindervakantieweek verrast door de mededeling dat het Wylerbergmeer vanwege baggerwerkzaamheden niet beschikbaar was. ,,Dat moesten we uit de media vernemen”, zegt Happel. ,,We hebben toen een oproep geplaatst 'wie helpt ons uit de brand’ en dat deed het bestuur van BVC'12. We mogen nu gebruik maken van een terrein bij de velden én van de faciliteiten van het BVC-complex. Daar kunnen de kinderen naar de WC en het fungeert als noodonderkomen bij slecht weer.”

Zo'n 60 kinderen blijven ook slapen in het tentenkamp.  De Kindervakantieweek begon maandag. Groep geel ging naar ’t Hof van Kaatje; de oudere kinderen gingen naar Irrland in Kevelaer-Twisteden. Dinsdag overdag waren er waterspelen zoals een waterglijbaan en tobbedansen en 's avonds een spannende spooktocht en woensdag wordt de kindervakantieweek om 12.00 uur weer afgesloten.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.