Metaalvisser Marcel haalt urn uit rivier in Kleef: ‘As nu alsnog uitgestrooid op Bali’

videoMILLINGEN AAN DE RIJN - Is dat een urn? Ja. Magneetvisser Marcel van Wijk uit Millingen aan de Rijn schrikt, maar weet een ding zeker: ,,Die moet terug naar de nabestaanden.”

Volledig scherm
Marcel van Wijk vist met een magneet in de Nijmeegse wijk Lindenholt. © Bert Beelen

Van Wijk (48) haalde de volle urn afgelopen zondag uit het water in het Duitse Kleef. Onder een brug liet hij zijn touw met magneet zakken en al snel verscheen het ding aan het oppervlak. ,,Ik zag direct dat het een urn was. Hij liet los en viel terug in het water. Ik had twee vrienden bij mij en zeg tegen hen: ik heb er een urn aanzitten. Nee man, dat kan niet, zeiden ze in koor. Maar ik wist het zeker. Ik gooide de magneet terug, voelde dat ik beet had en haalde hem heel voorzichtig naar boven.”

De urn is van aluminium. Dat is niet magnetisch, maar het ijzeren dekseltje wel. Gelukkig maar, vertelt Van Wijk. ,,Anders was dat ding nooit naar boven gekomen. Nu maak ik de nabestaanden er blij mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.