De milieustraat in Millingen. Archieffoto
Volledig scherm
De milieustraat in Millingen. Archieffoto © Do Visser

Milieustraat Millingen blijft (voorlopig) zes dagen open

MILLINGEN - De milieustraat in Millingen blijft voorlopig nog even zes dagen per week open. De gemeenteraad van Berg en Dal heeft donderdag een streep gezet door een voorstel om de milieustraat vanaf 1 juni op dinsdag en donderdag te sluiten.

Een motie van de fractie GJS om van die sluiting af te zien, werd met een royale meerderheid van 15 stemmen vóór aangenomen. 

De maatregel werd recent plompverloren aangekondigd, maar GJS-raadslid Alex ten Westeneind - en de meerderheid van de raad - vindt dat te kort door de bocht. 

De kosten van de Millingse milieustraat stijgen. In 2015 werd er bij de opening van uitgegaan dat er 10.000 keer per jaar iemand afval zou komen brengen. Dat zijn er inmiddels 30.000. Vandaar dat de ondernemer die de milieustraat runt bij de gemeente aanklopt om meer geld. 

Afvalstoffenbeleid

Om de kosten in de hand te houden wil wethouder Nelson Verheul (GroenLinks) daarom de milieustraat twee dagen per week sluiten. Ten Westeneind wil dat graag in een breder verband (tijdens behandeling van het afvalstoffenbeleid) bespreken. Maar zover is het nog niet.

Wethouder Verheul gaf toe dat beloofd is dat er een evaluatie van het afvalbeleid zou komen. ,,Daar zijn we nog mee bezig. Maar ondertussen werden we geconfronteerd met een stijging van de kosten van de milieustraat in Millingen. Op dinsdag en donderdag wordt de milieustraat het minste bezocht. Dit is een redelijke manier om de kosten in de hand te houden."

De kwestie komt nu opnieuw aan de orde tijdens de door Verheul beloofde evaluatie. Dan kan de raad besluiten welke maatregelen wenselijk zijn. Dat zou ook het optrekken van de tarieven kunnen zijn.   

Quote

Dit is een redelijke manier om de kosten in de hand te houden

Nelson Verheul, Wethouder Berg en Dal

Nijmegen e.o.