Militaire vrachtwagen brandt af en tank moet worden afgesleept in Groesbeek

videoGROESBEEK - Een oude militaire vrachtwagen is vanmiddag op de Knapheideweg in Groesbeek in brand gevlogen. De bestuurder merkte dat er wat brandde in de laadcabine en zetten de vrachtwagen stil. Toen de brandweer eenmaal ter plekke was, viel er niets meer te redden: de vrachtwagen brandde volledig uit. 

De vrachtwagen maakte onderdeel uit van het militair basiskamp Liberation Task Force bij camping Klein Amerika, waar de hele dag ongeveer 285 originele historische voertuigen staan opgesteld. 

Volledig scherm
De legertruck gaat in vlammen op. © Waldie Rutten/ 112 Nieuwsgroep

Donderdagavond moest er ook een tank uit de Tweede Wereldoorlog worden afgesleept. Op de rotonde ter hoogte van De Zuidmolen liet de tank de bestuurder uit Limburg in de steek. Een takelwagen van het leger sleepte het gevaarte af naar het basiskamp, zodat de tank alsnog bezichtigd kon worden. 

Volledig scherm
De tank wordt afgesleept. © Joop Verstraaten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.