Volledig scherm
Leerlingen van het Montessori College in Groesbeek en Nijmegen bij de overhandiging van de cheque aan voorzitter Sjaak Thijssen (links met cheque) van stichting De Boeg. © Stichting De Boeg

Montessori College zamelt 15.155 euro
in voor tijdelijk thuis zieke kinderen

GROESBEEK - Leerlingen van het Montessori College in Groesbeek en Nijmegen hebben 15.155 euro bijeen gebracht voor stichting De Boeg. Deze stichting beheert een huis op Park Dekkerswald in Groesbeek waarin kinderen met hun ouders kunnen logeren terwijl ze worden behandeld in het ziekenhuis.

Dertig bovenbouwleerlingen van het Montessori College hebben samen met ouders en leraren begin september de Mont Ventoux beklommen en lieten zich hierbij sponsoren. Ook een team van De Boeg en communicatiebureau Jeen uit Arnhem beklommen de Franse berg en deden zo mee aan de geldinzameling. 

60 procent van de opbrengst van deze wielrenactie is naar het Koningin Wilhelmina Fonds KWF gegaan, de overige 40 procent naar andere goede doelen waaronder De Boeg.

Cillessen en De Jong

Om het sponsorbedrag op te krikken, hebben de leerlingen diverse activiteiten georganiseerd waaronder een bingo. Deelnemers maakten daarbij kans op hand- en voetbalschoenen van internationale voetbalheld Jasper Cillessen en een gesigneerd voetbalshirt van Barcelona-speler Frenkie de Jong.

Het logeerhuis van De Boeg bestaat naast een gemeenschappelijke woonkamer uit drie suites met elk ruimte voor drie tot vier personen. Elke suite heeft eigen sanitair en een privéterras zodat de tijdelijke bewoners van de bungalow de sfeer van het ziekenhuis even achter zich kunnen laten. Kinderen hoeven dankzij de logeerplek niet langdurig in een ziekenhuis te verblijven en ouders blijft veel heen en weer gependel bespaard.

Gasten kunnen gedurende zes weken kosteloos gebruikmaken van de bungalow op Park Dekkerswald. Stichting De Boeg is opgericht in 2015 en volledig afhankelijk van giften. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.