Volledig scherm
De ‘kerstboom’ in De Horst. Foto Piet Spanjers © Piet Spanjers

Mooie kerstboom in De Horst zonder subsidie

GROESBEEK/ DE HORST - In het Groesbeekse kerkdorp De Horst staat een fraaie 'kerstboom, zonder subsidie en zelf versierd.

Jan Weijers van cafetaria Any Time aan de Hoge Horst zorgt al jaren voor verlichting in deze boom. Logisch, de boom staat voor zijn cafetaria. Maar natuurlijk gaat er elk jaar wel iets kapot: Jan trekt dan de beurs. Dit jaar kreeg hij steun van André Brouwer van De Kringloop aan de Industrieweg. Die stelde 20 grote lichtballen ter beschikking.

Millingse kerstboom

André had in de krant de discussie gelezen over de Millingse kerstboom. De politieke partij Voor Berg en Dal stelde vorige week vragen aan de gemeente toen bekend werd dat de Millingse boom door de gemeente betaald is. Dit om het centrum van Millingen aantrekkelijker te maken. Alle dorpen die een winkelcentrum hebben - dat zijn volgens de gemeente Groesbeek, Beek en Millingen - kunnen een kerstboom van de gemeente krijgen. ,,Maar waarom de ander dorpen niet?", zo vroeg Voor Berg en Dal, die er bij de wethouder (Irma van de Scheur) op aandrong om volgend jaar de andere dorpen niet te vergeten.

Stalende De Horst

Jan Weijers heeft de lichtballen zelf in de boom opgehangen zodat De Horst straalt tijdens deze donkere dagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.